Acneea

Acneea

Domnule doctor, am luat antibiotice, hormoni, tranchilizante, de toate, dar acneea mea se amelioreaza pe moment dar apoi izbucneste din nou. M-am saturat. Ajutati-ma!

Acneea este o afecțiune a epidermei apărută ca urmare a unei hipersecreții a glandelor sebacee și caracterizată prin puncte negre, puncte albe sau coșuri care apar la suprafața pielii. În unele cazuri apar și leziuni mai profunde, denumite chisturi.

Domnule doctor, am luat antibiotice, hormoni, tranchilizante, de toate, dar acneea mea se amelioreaza pe moment dar apoi izbucneste din nou. M-am saturat. Ajutati-ma!

Recunoasteti exprimarea?

Aceasta remarca se aude deosebit de frecvent in cabinetul medicului homeopat. Asta semnifica faptul ca tratamentul “uzual” al acneei este doar un tratament al simptomelor, fara a trata si cauza.

Vindecarea acneei semnifica disparitia simptomelor fara posibilitatea de recidiva. Iata de ce tratamentul homeopatic va fi mai lung si cu rezultate in timp.

Dupa disparitia simptomelor, trebuie sa continuam un tratament de sustinere a organismului, pana ce acesta se va echilibra si va putea sa sustina singur starea de sanatate.  Ca si evolutie sub tratament se va observa, initial, o scadere a aspectului leziunilor, mai putin ca numar.

Urmand tratamentul, pe parcurs, leziunile vor deveni mai mici, mai superficiale, mai putin dureroase.

Factorii infectiosi, hormonali si nervosi se vor echilibra lent, pas cu pas, dar trebuie avuta rabdare, aceste modificari se intampla in timp, nu imediat.

La un moment dat se vor observa doar mici cicatrici in locul leziunilor – asta daca v-ati ocupat prea agresiv de leziuni cu “unghiutele”.

De abia in faza finala se poate recomanda peeling-ul.

1. Acneea juvenila:

 a) Acneea punctata: Punctele Negre, Comedoame: SELENIUM METALICUM

 b) Acneea pustuloasa: Aspect de cosuri dureroase, inflamate: KALIUM BROMATUM – adolescent agitat care isi misca permanent mainile, somnambul, hipersexual. 

 c) Acnee cicatriciala: Cicatrici violacee: ANTIMONIUM TARTARICUM

2. Acneea rosacee

Atentie, este o afectiune diferita de Acneea juvenila in ciuda denumirii asemanatoare. 

Apare la sexul feminin dupa 40 de ani, sub forma de pustule edematoase, frecvent supurânde, pe un fond de cuperoza.

2 medicamente sunt de baza:

SANGUINARIA si CARBO ANIMALIS 1 doza x 3/zi din fiecare

Pentru tratamentul ambelor forme este foarte utila consultatia la cabinetul medicului homeopat deoarece un tratament de fond este cel care va vindeca boala. 

Close