Dependența de tutun

Dependența de tutun

Debutul fumatului ascunde o problema de comportament, transformandu-se pe parcurs in dependenta de natura chimica si psihologica.

Dependența de tutun, pe langa dependenta chimica, este o consecință firească a perpetuării fie a unei frustari (timiditate, teama, frica, dorinta de a epata, de a iesi in evidenta etc), fie a unei probleme de dependenta externa (neincrederea in propriile puteri, etc.).

Astfel, chiar daca tulburarile s-au ameliorat sau chiar au disparut, dorinta de fumat ramane.

 A “cicăli” dependentul”, a-l “bate la cap” nu este o solutie. Se va obtine un efect invers = va accentua dorinta de fumat. Solutia este persuasiunea “blanda” astfel incat dorinta renuntarii sa vina din interiorul dependentului.

Terapia homepatica ii poate ajuta pe cei care isi doresc sa renunte si sa mitigheze dependența de tutun.

Sa fim bine intelesi!

Trebuie un efort serios si din partea “candidatului”. Cu alte cuvinte: 70% vointa si 30% ajutor medicamentos.

Tratamente

Se poate realiza un medicament isoterapic din marca de tigarete preferata:

  • Se prepara o tinctura mama dintr-o tigareta intreaga si apoi se face o dilutie CH 9 din aceasta tinctura.
  • Se administreaza zilnic 1 doza x 2/zi in primele 30 de zile apoi 1 doza/zi urmatoarele 60 de zile apoi 1 doza/2 zile inca 4 luni.
  • Incet, incet, dorinta de fumat scade si chiar apare o repulsie fata de tigari. Alaturi de vointa, succesul devine posibil.

Alte medicamente, gata preparate sunt: NICOTINUM si TABACUM.

Administrarea lor este similara cu a ISOTERAPICULUI CH 9. Succesul “operatiunii” este mai redus (45-55%) deci va fi necesara o “doza” de vointa mai mare.

În toate cazurile se utilizeaza medicamentul principal destinat notiunii de abuzNUX VOMICA: CH 15 sau 30, cu rata de administrare la 3 zile sau la 7 zile in functie de vechimea dependentei.

Evident ca in situatia in care cauzele ce au determinat inceperea fumatului, inca persista, atunci in tratament apar si alte medicamente: 

IGNATIA (tristete, depresie), STAPHISAGRIA (frustare, nedreptate, introvertire), ARGENTUM NITRICUM (trac, emotie de anticipare, nerabdare), PHOSPHORUS (dorinta de a epata, dorinta de atentie) etc.

In aceste cazuri, medicul homeopat va putea sa stabileasca un tratament eficient si personalizat, in urma unui consult temeinic. 

In speranta ca v-am putut indruma eficient, va urez…succes. 

Close