Gripa. Tratament Homeopatic.

Gripa

Gripa este o afectiune virala sezoniera care se manifesta cu debut brutal prin simptome violente, precum febra mare, dureri musculare, dureri de cap, nas infundat, usturimi ale gatului, nasului si ochilor…

Netratata, gripa poate determina complicatii serioase sinuzale, otice sau bronho-pulmonare.

Gripa este o afectiune virala sezoniera care se manifesta cu debut brutal prin simptome violente, precum febra mare, dureri musculare, dureri de cap, nas infundat, usturimi ale gatului, nasului si ochilor, alaturi de o stare generala alterata.

Netratata, gripa se poate vindeca spontan sau poate determina complicatii serioase sinuzale, otice sau bronho-pulmonare. De aceea este mai prudent sa nu tratam gripa cu indiferenta si sa aplicam inca de la primele semne de boala un tratament adecvat, capabil sa ajute organismul sa lupte eficient.

In afara de masurile generale cunoscute de toata lumea, eu va propun in acest material sa discutam despre tratamentul homeopatic al gripei.

De ce tratament homepatic

Dupa un episod gripal sistemul imunitar ramane slabit, determinand astfel aparitia unor recidive infectioase serioase in sfera ORL.

Tratamentele uzuale utilizate, nu sustin sistemul imunitar, lasandu-l la fel de slabit. In plus, contraindicatiile, efectele adverse si reactiile secundare, vor determina aparitia unor alte afectiuni. Sa nu uitam femeile insarcinate sau mamele care alapteaza. Sa nu uitam copii mici si batranii cu multe alte boli care nu suporta medicamentele uzuale.

Vaccinarea antigripala nu ofera o protectie sigura impotriva sindroamelor virale care insotesc gripa. Nu de putine ori s-au raportat fenomene de fragilitate imunitara in fata sindroamelor virale de insotire la persoanele vaccinate antigripal.

Avantajele tratamentului homeopatic Tratamentul homeopatic, aplicat de la primele semne de boala, are un efect rapid. Nu depinde de tipul/tulpina de virus implicat in boala. Nu are contraindicatii, efecte adverse sau reactii secundare. Sprijina sistemul imunitar in lupta sa si evita fragilizarea acestuia dupa boala, prevenind astfel recidivele.

Tratament homeopatic

Este foarte important sa se intervina de la primele semne de boala.

Medicamentele homeopatice sunt medicamente unitare (care au o singura substanta) si medicamente complexe (care au mai multe substante)

Ca medicamente homeopatice unitare, se pot utiliza cu succes medicamentele unitare precum:

1) Aconitum nappellus: debut brutal, febra mare, tara transpiratie si agitatie.

2) Bryonia: febra, piele uscata, mucoase uscate, dureri musculare la miscare, tuse uscata, raguseala 3/ Eupatorium: dureri musculare, dureri ale ochilor, tuse uscata.

4) Gelsemium: febra mare, dureri musculare si dureri de cap, astenie mare.

5) Ipecacuanha: tuse umeda in chinte cu senzatia de apasare pe piept.

6) Phosphorus: febra mare, stare de agitatie urmata de astenie marcata, atingere pulmonara.

7) Belladonna: febra oscilanta, gat si urechi rosii, mucoase uscate, astenie sau agitatie 8/ Oscillococcinum: stare gripala incipienta

Medicamentele complexe frecvent recomandate de mine sunt:

1) Influcid

Contine toate medicamentele unitare eficiente: Aconitum + Bryonia + Eupatorium + Gelsemium + Ipecacuanha + Phosphorus.

Are o actiune rapida si eficienta nu numai in gripa dar si in alte sindroame gripale de insotire. Dilutiile mici utilizate determina ca efectul sa fie rapid: 2-4 zile si definitiv. Oricum, tratamentul trebuie facut 7 zile. Nu are zaharoza, deci poate fi utilizat fara grija si de catre diabetici.

2) Paragrippe

Are in compozitie medicamentele utile: Arnica + Belladonna + Eupatorium + Gelsemium + Sulfur. Dilutiile mari cer ca administrarea sa fie facuta strict in sens homeopatic.

Schema utilizata de mine, cu rezultatele cele mai rapide este:

Influcid alaturi de Extract din muguri de coacaz negru si Solutie nazala decongestiva.

Efectele pozitive apar in 24-48 de ore si in 4-5 zile majoritatea pacientilor sunt vindecati. Important insa este faptul ca majoritatea pacientilor nu mai fac recaderi virale in sezonul de varf al virozelor.

Close