Evident este timpul pentru a lua masuri, pentru a pregati sistemul imunitar al copiilor pentru a putea “da piept” cu virusii si microbii
Afectiunile care isi vor face aparitia sunt cele care ataca Caile Respiratorii Superioare, afectiuni care in 95% din cazuri sunt virale. Virusurile implicate sunt majoritar cele Gripale si Paragripale. Simptomele frecvente sunt: febra, nas infundat, nas care curge, tuse, stranut.
Pericolul “sta la panda” mai ales in cazul copiilor care intra in colectivitate, femeilor insarcinate si varstnicilor.
In primul rand ne vom gandi la preventie
In primul rand parintii trebuie sa inteleaga faptul ca un copil trebuie sa se imbolnaveasca pentru ca sistemul imunitar sa isi “fabrice” anticorpi. Ceea ce este important este ca aceste afectiuni sa nu evolueze spre forme grave, care sa necesite administrare de antibiotice sau, mai rau, sa necesite spitalizare. De asemenea, foarte important este ca administrarea unui antibiotic sa nu se faca decat in prezenta unor factori clinici adecvati si in prezenta unei antibiograme. 85% din afectiunile de sezon sunt determinate de virusi si nu de microbi. Virusii nu sunt afectati de antibiotic.
Prin preventie se va urmari cresterea capacitatii de reactie a sistemului imunitar in fata “atacului” viral sau microbian.
Preventia se poate efectua prin administrarea de vaccinuri sau de produse homeopatice adecvate.
In ceea ce priveste vaccinarea, este o masura buna dar din nefericire are si multe reactii adverse, contraindicatii si efecte adverse. In ceea ce priveste vaccinarea DTP si antipoliomielitica, datorita gravitatii acestor afectiuni, trebuie sa ne asumam riscurile si sa efectuam vaccinarea. In ceea ce priveste vaccinarile anti gripale, anti rubeola-oreion-rujeola, anti varicela, etc, trebuie sa fim atenti la indicatii dar mai ales la contraindicatii.
Alternativa HOMEOPATICA si-a dovedit eficienta si nu prezinta EFECTE ADVERSE, CONTRAINDICATII SI REACTII SECUNDARE, deci, de multe ori, de preferat mai ales in cazul copiilor foarte mici, femeilor insarcinate, persoanelor varstnice sau a persoanelor care deja sufera de mai multe boli aflate deja in tratament.
Medicamentele Homeopatice unitare pe care le putem folosi sunt:
Influensinum: Pentru preventie virala
Echinaceea: Pentru preventie microbiana
Anas barbariae: Pentru preventie gripala
Administrarea medicamentelor HOMEOPATICE UNITARE se face dupa un algoritm special, algoritm pe care numai un MEDIC HOMEOPAT il poate recomanda. Frecvent, administrarea se face saptamanal. O varianta mai facila este administrarea MEDICAMENTELOR HOMEOPATICE COMPLEXE.
Din experienta mea, cele mai eficiente medicamente Homeopatice Complexe sunt:
INFLUCID
TONSILOTREN
PARAGRIPPE
HOMEOGENE
Administrarea medicamentelor HOMEOPATICE COMPLEXE se face uzual de 2/zi cate 2 cpr in perioada de expunere maxima.
Ce facem cand o viroza este la debut sau deja declansata?
Putem utiliza medicamente clasice, chimice, antiinflamatorii, antipiretice, decongestive si atitusive.
Aceste medicamente sunt insa limitate in utilizarea lor de EFECTELE ADVERSE, CONTRAINDICATIILOR SI REACTIILOR SECUNDARE.
Tratamentul curativ al virozelor cu ajutorul MEDICAMENTELOR HOMEOPATICE este de preferat, in prima instanta, avand efecte dovedit pozitive in peste 85-90% din cazuri.
MEDICAMENTELE HOMEOPATICE utile in tratamentul curativ al virozelor sunt:
Aconitum Napellus
In cazuri de febra brutala mare fara transpiratie, durere de cap, nas infundat, tuse uscata violenta, stare generala afectata
Gelsemium Sempervirens
In cazuri de febra, dureri musculare, dureri de cap, stare de astenie extrema, nas infundat, tuse uscata iritanta
Belladonna
In cazuri de febra mare, oscilanta, transpiratii abundente, dureri musculare, tuse umeda, stare de astenie sau de agitatie alternativ
Bryonia Alba
In cazuri de febra mare in platou, tuse uscata obositoare dureroasa, uscaciunea nasului si a gatului
Ferrum Phosphoricum
In cazuri de febra moderata (37-38), tuse dureroasa uscata moderata, durere de urechi moderata, stare generala usor afectata
MEDICAMENTELE HOMEOPATICE UNITARE se administreaza de la primele semne in doza de 5 granule de 5-6 ori pe zi. Ameliorarea trebuie sa apara in maxim 3 zile. In caz contrar, trebuie ca medicul sa reconsidere tratamentul.
Varianta cea mai facila si la indemana oricui este utilizarea MEDICAMENTELOR HOMEOPATICE COMPLEXE.
Evident, ameliorarea trebuie sa apara in maxim 3 zile, in caz contrar, medicul este cel care va modifica si imbunatatii tratamentul.
In incheiere, eu sfatuiesc parintii copiilor, femeile insarcinate, varstnicii si persoanele care deja sufera de boli cronice sa inceapa degraba preventia caci de la jumatatea lui Octombrie si in Noiembrie incepe sezonul virozelor. De asemenea, sfatul meu este de a isi completa farmacia casei cu medicamentele amintite, mai ales cele COMPELEXE
Si nu uitati: A PREVENI ESTE MAI IEFTIN SI MAI SANATOS DECAT A TRATA!